Fonament teòric:
L'acidesa d'estómac és una sensació ardent i dolorosa que es presenta a l'esòfag.
Els antiàcids actuen disminuint els símptomes de l'acidesa d'estómac. Disminueixen el PH de l'àcid. L'estómac produeix un excés d'àcid quan menges molt o els menjars són molt rics en greixos. Per evitar l'acidesa d'estómac, cal consumir líquids durant l'àpat ja que l'aigua, per exemple, dilueix la concentració dels àcids de l'estómac i també va bé prendre fruita, aigua o infusions de postres
Els àcids gàstrics tenen un PH molt alt.
HCl(aq) + Al(OH) neutralització
Procediments:
Simularem la neutralització que passa a l'estómac en un tub d'assaig:
1. Tirar àcid clorhídric en el tub d'assaig
2. Tirem bicarbonat en el tub
3. Podem observar bombolles que són els gasos que forma l'acidesa de l'estómac
Resultats/ Conclusions:
Primer hem pogut observar com quan tirem un antiàcid a un estómac amb acidesa surt el gas (les bombolles que vam veure al tub d'assaig)
Hem pogut observar una simulació de l'estómac en una bossa de plàstic com seria si tingués acidesa, o si algú s'agués pres un antiàcid. El segon, tindria l'estómac inflat a causa de l'antiàcid, que no hi ha àcid però hi ha gas, que s'ha de treure per mitjà d'erupcions
Efectes secundaris dels antiàcids:
s'infla l'estómac
Gasos en l'estómac
No hay comentarios:
Publicar un comentario