Fonament teòric:
La funció principal del ferro és formar part de diferents molècules i macromolècules com per exemple la ferritina, la transferrina, l'hemoglobina, la mioglobina i l'hemosiderina. També ajuda a la correcta utilització de la vitamina B al metabolisme de l'organisme.
Ens prenem el ferro en causa d'anèmia, que és una disminució de la concentració d'hemoglobina (als globuls vermells) en sang.
Una causa pot ser la falta de ferro (l'hemoglobina necessita ferro i a la falta de ferro l'hemoglobina s'ajunta amb O2 i no és hemoglobina), pots tenir hemorràgies (treumàtiques, com accidents; o de la menstruació). Síntomes de l'anemia: fatiga muscular, pèrdua d'energia,...
Les noies en estat fertil, la gent gran i les persones que pateixen traumatismes amb ferides importants, són propenses a tenir anèmia
L'hemoglobina treballa amb el Fe2+
Procediment:
1. Extreure el ferro dels cereals triturant al màxim els cereals com una pols en un morter
2. Diluir amb aigua i posar-ho en una bossa de congelació
3. Amb la propietat del ferro, magnètica, amb un imant s'intenta recollir els petits miligrams de ferro dels cereals i així es pot veure els punts molt petits negres que són el ferro
Resultat:
Vam poder veure uns punts negres, que era el ferro, dins la bossa quan passàvem l'imant
Conclusions:
La quantitat de ferro en una bona proporció de cereals era molt inferior a la que ens esperàvem trobar. Hi havia molt poca quantitat de ferro i no tenia l'aspecte que ens esperàvem, però tampoc sabíem com era en realitat en el menjar
El ferro és molt important per l'organisme i per evitar possibles malalties, com per exemple l'anèmia.
No hay comentarios:
Publicar un comentario